Fortissimo zoekt nieuwe leden

Mannenkoor Fortissimo heeft altijd bestaan uit gemiddeld zo’n 30 leden. Het koor is opgericht in 1958. Enkele leden zijn van “het eerste uur”. En anderen zijn ook al lang bij de vriendenclub. De gemiddelde leeftijd van het koor is 70 jaar.
Een aantal leden is afkomstig van mannen- en gemengde koren die zijn gestopt. Fortissimo is niet van plan te stoppen en viert in 2018 haar 60-jarig bestaan!
Om de toekomst veilig te stellen is het belangrijk dat er enkele nieuwe leden bij komen. Wij zoeken die in de jeugdige leeftijd tussen 50 en 60 jaar, maar laat u niet weerhouden als u jonger of ouder bent.

Wij horen wel eens: “Dat kan ik niet zingen, veel te moeilijk.” Als u het repertoire beluistert lijkt dat misschien ook wel zo. Wat we ook horen is: “Maar ik kan geen noten lezen”. Het klopt, Fortissimo zingt niet de gemakkelijkste muziek en er moet ook flink gerepeteerd worden, maar eenmaal opgenomen in het koor valt dat allemaal wel mee. We verklappen hier ook maar dat het grootste deel van het koor geen noten kan lezen en het dus moet hebben van het gehoor en het zien van intervallen in de muziek.
Bovendien wordt er ook gewerkt met mp’3, zodat thuis repeteren tot de mogelijkheden behoort.

Fortissimo repeteert op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in basisschool de Driemaster aan de Maaslaan in Bergen op Zoom. Wij roepen mannen op om eens langs te komen, te luisteren en misschien wel direct mee te zingen. Via het contactformulier kunt u aangeven wanneer u eens langs wil komen. Voor informatie kunt u bellen met leden va het bestuur. Hun telefoonnummers vindt u op de ledenpagina van deze website.