Optreden Fortissimo in Middelburg succesvol

Het optreden van Fortissimo tijdens Middelburg Vólkoren was een overweldigend succes.

Op speciaal verzoek van de Doopsgezinde kerk zongen wij zondagochtend tijdens de kerkdienst. Een warme ontvangst met koffie viel ons ten deel. En korte repetitie met de organist voor twee speciaal ingestudeerde liederen ging aan de kerkdienst vooraf.

Tijdens de dienst zongen wij enkele spirituals, het otsje nash, maar ook flos carmeli. De dominee hield het kort, maar ging heel goed in op wat wij ten gehore brachten.

 

 

 

 

 

Tijdens het eerste eigenlijke concert, óók in de Doopsgezinde kerk zongen wij een totaal ander repertoire: o.a. Der Tummler, Blow the man down, La Fanfare du printemps en Drie meneren in het woud. De tekst van het laatste nummer is van Annie M.G. Schmidt.

Later in de middag was er een optreden in de Gasthuiskerk. De kerk was bomvol. Ook hier weer een ander repertoire; er zijn tenslotte mensen die in de gaten houden waar Fortissimo optreedt. Die zagen wij ook terug bij dit tweede optreden. Een gevarieerd programma met De Postillon, Die Nacht, het Jägerchor en ook hier Drie meneren in het woud. Vooral de Postillon, met voor Zeeuwen herkenbare plaatsnamen en toponiemen, wekte veel enthousiasme.

Het was een prachtige dag. Stralend weer, heerlijke terrassen en overal muziek. De organisatie van dit feest was geweldig. Wát een werk is het om dit alles in goede banen te leiden. Hulde!

Fortissimo is een vriendenclub. De meesten hadden de gelegenheid om samen te eten. Daarvoor streken wij neer bij Shangri-la aan het Westerscheldeplein. Het is een “all you can eat”, maar wel één met lekkernijen van de allerhoogste kwaliteit. Daar ging ons feestje nog even door.