Fortissimo zing op 14 september tijdens Kunst in de Monumenten

Tijdens Kunsten in de Monumenten, op zaterdag 14 september, zingt Mannenkoor Fortissimo in de kapel van Sint Catharina. Het optreden begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een half uur.

 

In het weekend van 14 en 15 september bruist Bergen op Zoom door Kunst in de Monumenten, het grote culturele evenement. In de historische gebouwen is er dan van alles te doen, tentoonstellingen, muziek, dans, modeshows. Kortom alles op het gebied van Kunst.

 

Fortissimo treedt al jaren op tijdens dit evenement. Diverse locaties heeft het koor bezocht: o.a. De Maagd, de Synagoge, het oude Stadhuis en de Sint Gertrudiskerk.

Tijdens de editie van 2019 zingt Fortissimo in de kapel van Sint Catharina. Geen onbekende plek voor Fortissimo, want het traditionele Kerstconcert vindt daar, óók in 2019, plaats.

 

Het optreden van Fortissimo is op zaterdag 14 september 2019 van 15.30 tot 16.00 uur. De ingang van de kapel ligt aan de Klaverstraat.

 

Het thema van de editie 2019 van Kunst in de Monumenten is “Plekken van Plezier”. Met liederen als “Een meisje dat van Scheveningen kwam” in een bewerking van Oscar van Hemel, “De Vier weverkens” bewerkt door Henk Badings, “Drie Meneren in het woud” van Annie M.G. Schmidt, “Shenandoah” en “The Animals are comming” zal Fortissimo hier invulling aan geven. Het wordt een leuk programma; een mooie afsluiting van een dag vol Kunst in de Monumenten.

 

Eerder op de dag zingt Fortissimo tijdens het korenfestival In Klundert. Weliswaar hetzelfde programma, maar de sfeer zal daar anders zijn.

Fortissimo zoekt zo nu en dan een plekje op om lekker te zingen. Tijdens de Monumentendag in 2018 was de bibliotheek een verrassende plek.