Mooi Kerstconcert van Fortissimo en Mea Dulcea

Op zondag 15 december 2019 verzorgden Fortissimo en vrouwenkoor Mea Dulcea het traditionele Kerstconcert in de kapel van Sint Catharina. De kapel zat afgeladen vol. Zó vol dat de koren, als zij zelf niet zongen, vanuit de sacristie moesten meegenieten.


Mea Dulcea opende het concert vanaf het koor achterin de kapel. Het klonk in de kapel alsof de nonnen hun beste beentje voorzetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens ging het programma verder vanaf het priesterkoor. Fortissimo zong een aantal traditionele kerstliederen. Natus est Nobis van Handl en Go tell on the Mountain brengen de gemoederen in beweging….

 

 

 

 

 

 

 

 

Edwin van Sprundel vertegenwoordigde De Stichting Kip en Apie Kinderfeestjes. De opbrengst van de collecte na het concert was bestemd voor deze stichting. De stichting organiseert kinderfeestjes voor iedereen. Oók voor kinderen die om welke reden dan ook, bijvoorbeeld omdat het geld daarvoor ontbreekt, geen feestje kunnen geven. Die feestjes worden betaald met giften en met de opbrengst van kinderfeestjes, die tegen betaling worden georganiseerd. Een prachtig initiatief, dat onze steun zeker verdient. Kijk eens op de website van Kip en Apie.
Edwin gaf bevlogen antwoord op vragen die Joke van Dijk van Mea Dulcea hem stelde.

De opbrengst van de collecte was €796,30. Een mooi bedrag waar het bestuur van de Stichting Kip en Apie Kinderfeestjes erg blij mee is.

Na dit intermezzo vervolgden Mea Dulcea en Fortissimo het concert. Eerst in afzonderlijke blokken en als sluitstuk een gezamenlijk optreden. Fortissimo en Mea Dulcea zijn sinds de oprichting van de koren nauw met elkaar verbonden en het is altijd weer fijn om samen te zingen. Een “normaal” gemengd koor heeft vaak een tekort aan mannenstemmen. Onze koren samen vormen een geweldig evenwichtig koor. Vooral het “O magnum mysterium” van Lauridsen is heerlijk om te zingen én gezien de reacties na afloop van het concert, erg indrukwekkend om naar te luisteren.

De bezoekers wisten niet van wijken. Dus als toegift volgde nog “We Wish You A Merry Christmas”.

Fortissimo en Mea Dulcea genoten nog een tijdje na in café Oosterwaal. Ook al een traditie.