Dirigent

Kristin Roland behaalde de eerste prijs zang en kamermuziek aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatoriumte Antwerpen bij Dhr. Deruwe. Hierna vervolmaakte zij zich bij Gerda Hartmann (professor aan het Conservatorium van Parijs) en bij Margreet Honig (lerares Conservatorium van Amsterdam).
Kristin maakte deel uit van verschillende ensembles zoals het Vlaams Radio Koor, het Brussels Kathedraalkoor, ‘Voix Celeste’ en Ex Tempore. Zij werkte mee aan vele opnames voor radio en televisie.

Kristin specialiseert zich vooral in het liedrepertoire, met een voorkeur voor de romantische stijlperiode en zong recitals rond componisten Schumann, Schubert, Wolf, Debussy, Fauré, Duparc, Weill, Britten, Gubaidulina, Poulenc, Clara Wieck, Monteverdi en tijdgenoten, Satie en Prokofieff. Recent nam zij een CD op met muziek van Buxtehude en Hanff.

Kristin is erg begaan met de zangpedagogie. Ze gaf diverse cursussen in binnen- en buitenland (o.a. Montpellier) en is zangleerkracht aan de muziekacademie van Mortsel en de muziekhumaniora van img_4477wTurnhout (Heilig Graf). Zij is stemcoach voor Koor & Stem en geeft stemvorming voor een aggregaat in Klankendaal te Mechelen.

Als koordirigente leidde zij de koren van Rahier, Neidingen en Mackenbach en in 2005 deed zij een productie voor Champ d’action met kinderen rond muziek van Riley. Zij leidt 2 koren die verbonden zijn aan de academie van Mortsel en dirigeert het mannenkoor Fortissimo in Bergen Op Zoom en het gemengd koor Aidomen in Kalmthout.

 

Af en toe laat Kristin haar kunnen horen tijdens een concert. In 2014 zong zij tijdens het Herfstconcert samen met Suzanne Brys het bloemenduet uit Delibes’ Lakmé. Goed voor veel emoties bij het gehoor.
Tijdens het Kerstconcert van 2011 zong zij samen met Fortissimo Stille Nacht-Susa Nina.

Hier een opname van van dit optreden. Geen studiokwaliteit, maar toch goed om te beluisteren.