Fortissimo laat Coronatijd achter zich

Natuurlijk heeft ook Mannenkoor Fortissimo een aantal besluiten moeten nemen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Ook al ingegeven door de sluiting van het repetitielokaal, zijn de repetities vroeg in het jaar 2020 gestopt.

Middelburg Volkoren ging niet door, evenals geplande Korenmanifestatie tijdens Kunst in de Monumenten. Koren moesten tenslotte ook tijd hebben om te repeteren en dat zat er even niet in.

Begin september 2020 startten wij de repetities en tijdens de Open Monumentendag 2020 zong het koor op enkele buitenlocaties in Bergen op Zoom. Uiteraard werden de Coronaregels in acht genomen en werden luisteraars geholpen de voorschriften op te volgen.

Gedwongen door de Corona-maatregelen stopten wij weer in oktober 2020. Het Najaarsconcert en de Kerstconcerten zijn  in 2020 niet doorgegaan.

Er werd tot september 2021 niet gerepeteerd.
Op 2 september zijn we gestart. Eerst enkele keren met inachtneming van 1,5 meter afstand. Daarna op normale afstand. Wat een verademing.
We zijn heel blij en dankbaar dat alle zangers lid zijn gebleven van het koor. In Coranatijd zijn veel koren in het land gestopt of zegden koorleden het lidmaatschap op. Zo niet bij Fortissimo. Op een enkele, niet ernstige, uitzondering na is iedereen verschoond gebleven van Covid-19.

We pakken de draad weer op. Onze dirigent staat versteld van hoe dat gaat. De stemmen hebben niet ingeboet aan kwaliteit en ook het oppakken van repertoire waar wij mee bezig waren is goed.

De voorbereidingstijd is kort, maar Fortissimo geeft tóch op zondag 7 november een Najaarsconcert. In decembermaand volgt in ieder geval een Kerstconcert met Mea Dulcea.

KOORonaNIEUWS, de nieuwsbrief die het koor speciaal voor de coronatijd heeft gemaakt is te raadplegen in de berichten. U kunt klikken op dit logo: