Jan Steketee overleden

Koorlid Jan Steketee is op 31 december 2022 op 77 jarige leeftijd overleden.
Het Fortissimo-bloed stroomde bij Jan door de aderen. Hij was koorlid vanaf 1967 en hij was bij alle activiteiten betrokken. De heerlijke saucijzenbroodjes die hij zelf maakte zijn legendarisch.

Hij was een loepzuivere 1e tenor, van wie we tot op het laatst mochten genieten.
De gezondheid van Jan liet te wensen over. Na een TIA rond de eeuwwisseling belandde hij uiteindelijk in een rolstoel en een scootmobiel. Dat weerhield hem er niet van op donderdagavond naar de repetitie te komen en deel te nemen aan concerten. Met zijn stem was niets mis.

Zelfs toen het zo slecht met hem ging dat hij niet thuis kon blijven wonen zette hij alles op alles om een plekje te krijgen in verzorgingshuis Stuijvenburgh op het Fort. Dichtbij het repetitielokaal….
Hij zong nog mee tijdens het najaarsconcert op 16 oktober, maar daarna ging het snel bergafwaarts, hoewel hij nog wel enkele repetities meemaakte. Hij wilde er bij zijn.

Koorleden omringden hem met grote zorg, zowel tijdens de repetities, en heel bijzonder, ook in zijn privé-omgeving.
Vlak voor zijn overlijden was een koorlid bij hem zie voor hem een van zijn favoriete gospels zong: Steal away to Jesus.

Onze steun en toeverlaat bij de 1e tenoren is ons ontvallen.

Wij herdenken Jan als een zeer betrokken koorlid en een bijzonder mens, die altijd belangstelling toonde voor het wel en wee van anderen.

Op de foto: rechts Jan Steketee en links Jan Hendrickx.
Jan Hendrickx, lid van verdienste, overleed op 28 oktober 2022.