Kerstconcert

Kerstconcert Fortissimo en Mea Dulcea

Op zondagmiddag 11 december 2022 om 15 uur verzorgen mannenkoor Fortissimo en vrouwenkoor Mea Dulcea hun traditionele Kerstconcert in de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom.  

Beide koren hebben hun best gedaan stukken in te studeren die helemaal in de kerstsfeer passen. Natuurlijk staan er Engelse carols en Nederlandstalige liederen op het programma.

Mannenkoor Fortissimo, dat inmiddels 64 jaar bestaat, wordt gedirigeerd door Kristin Roland.
Mea Dulcea staat onder leiding van Charles van der Veeke.

Van oudsher zijn Mea Dulcea en Fortissimo met elkaar verbonden. Beide koren vinden hun oorsprong in de wijk ’t Fort en stonden lang onder de bezielende leiding van dirigent Wim Steenbak.

Elk jaar is het een feest om samen het kerstconcert te verzorgen. Mea Dulcea en Fortissimo zingen hun eigen programma, maar er worden ook stukken voor gemengd koor gebracht.
Onder andere O magnum mysterium van Morten Lauridsen en O sacrum convivium van Luigo Molfino.
Een gemengd koor met ongeveer evenveel mannen als vrouwen is tegenwoordig zeldzaam. Het samengestelde koor krijgt altijd veel positieve reacties.

Toegang van het sfeervolle Kerstconcert op 11 december om 15.00 uur is gratis. De opbrengst van de vrijwillige collecte na afloop van het concert zal dit keer gaan naar de Nierstichting, m.n. naar de Jonge Helden, kinderen met een nierziekte. Tijdens het concert wordt toegelicht wat er met de opbrengst van de collecte gedaan wordt.

Dit kerstconcert is een uitstekende gelegenheid om de sfeer van de monumentale Ontmoetingskerk te beleven. Daarom verwachten wij weer een grote opkomst. Kom dus op tijd, dan vindt U een goede zitplaats. De ingang van de kerk is aan het Bolwerk.