Fortissimo 65 jaar een begrip in muziekland.

Op 5 november organiseert Fortissimo, in samenwerking met het virtuoze gitaartrio Tridinos, vrouwenkoor MAZz en pianiste Miriam Verheyen een mooi concert in de theaterzaal van het Centrum voor de Kunsten aan de Stulemeijerlaan in Bergen op Zoom.

Op 29 april 2023 bestond mannenkoor Fortissimo 65 jaar, het 13e lustrum en met concert kijken we met een knipoog naar het verleden.

Frits de Groot was in 1958 de alom geprezen kerkkoordirigent van de parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes te Bergen op Zoom. Acht jonge knapen van het koor traden bij een speciale gelegenheid voor hem op. Dat beviel zo goed dat zij besloten als koortje door te gaan.

Wim Steenbak, die vanaf het ontstaan de muzikale leiding had, heeft het koor naar grote hoogten gebracht. Succesvolle optredens hebben in binnen- en buitenland plaatsgevonden. In de loop van de tijd zijn er mooie concertreizen geweest naar Duitsland, Engeland, Wales, Tsjecho-Slowakije, België en Frankrijk en is Fortissimo o.a. gastheer geweest van het Tsjechische koor Ceska Pisen en het California’s Girls’ Choir.

Onder leiding van dirigent Kristin Roland houdt het koor het hoge niveau vast en verbetert voortdurend de interpretatie van de uitvoering van het repertoire. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe stukken ter hand genomen. Het koor staat nog volop in de belangstelling. Dat blijkt ook uit de grote opkomst tijdens de concerten door het jaar heen en de reacties tijdens de Maria 0mmegang.

In 2023 nam Fortissimo ook weer deel aan het festival Middelburg Volkoren. Uit de volle kerken blijkt dat goede koormuziek nog erg gewaardeerd wordt.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt €10,- inclusief een consumptie in de pauze.