Kerstconcert Fortissimo en Mea Dulcea

Op zondagmiddag 17 december 2023 om 15 uur verzorgen mannenkoor Fortissimo en vrouwenkoor Mea Dulcea hun traditionele Kerstconcert in kapel van St. Catharina te Bergen op Zoom.  

Beide koren hebben hun best gedaan stukken in te studeren die helemaal in de kerstsfeer passen. Het wordt een verrassend programma met, onder andere, hedendaagse muziek.

Mannenkoor Fortissimo, dat inmiddels dat dit jaar het 65 jarig jubileum viert, wordt gedirigeerd door Kristin Roland. Mea Dulcea staat onder leiding van Charles van der Veeke.

Van oudsher zijn Mea Dulcea en Fortissimo met elkaar verbonden. Beide koren vinden hun oorsprong in de wijk ’t Fort en stonden lang onder de bezielende leiding van dirigent Wim Steenbak.

Elk jaar is het een feest om samen het kerstconcert te verzorgen. Mea Dulcea en Fortissimo zingen hun eigen programma, maar er worden ook stukken voor gemengd koor gebracht. Een gemengd koor met ongeveer evenveel mannen als vrouwen is tegenwoordig zeldzaam. Het samengestelde koor krijgt altijd veel positieve reacties.

Toegang van het sfeervolle Kerstconcert op 17 december om 15.00 uur is gratis. De opbrengst van de vrijwillige collecte na afloop van het concert zal deze keer gaan naar Wensambulance Brabant. Een héél goed doel. Tijdens het concert zal een medewerker van de Wensambulance een toelichting geven.

Dit kerstconcert is een uitstekende gelegenheid om de sfeer van de monumentale kapel van St. Catharina te beleven. Daarom verwachten wij weer een grote opkomst. Kom dus op tijd, dan vindt U een goede zitplaats. De ingang van de kapel is aan de Klaverstraat.